Annons

Om framtiden får välja.

om framtiden får välja. josefinhaag.residencemagazine.seJag satt uppe sent för att följa valet igår men vid kl 03 kunde jag inte hålla ögonen öppna längre. När jag somnande ledde Hillary Clinton presidentvalet och jag hoppades och bad till alla högre makter att hon skulle stå som segrare och därmed Amerikas första kvinnliga president när jag vaknade.

Annons

Tyvärr när klockan ringde vid 06.30 och jag slog på tvn såg jag istället det fasansfulla och ofattbara som inte fick hända, nämligen att Donald Trump gick mot en klar seger.

För mig känns det helt obegripligt hur alla dessa miljoner amerikaner kan lägga sin röst på denna rasistiska, extremt sexistiska, mobbare av minoriteter och bakåtsträvande ursäkt till man och därmed göra honom till världens mäktigaste. Såklart förstår jag att det är mer komplext än att miljoner människor har röstat på en idiot. Utgången på valet visar ju tydligt på ett stort missnöje bland en majoritet av USAs befolkning. Så sorgligt bara att så många människor känner att Trump är räddningen för USAs politik och framtid. Hans motståndare Hillary är såklart långt ifrån perfekt men självklart hade jag som feminist och liberal velat se denna starka kvinna som den mäktigaste ledaren i världen.

Vad jag inte förstår är hur kan en människa som dem flesta upplever som ett skämt och som (bl.a!) kallar en hel folkgrupp för våldtäktsmän och tycker att man kan ta tjejer mellan benen om man känner för det, som driver med handikappade människor och som kallar sin egen dotter ”tajt” kan röstas fram till uppdraget som landets president, är för mig omöjligt att ta in.

Jag blev lite lättad för framtiden när jag såg denna prognos för valresultatet om väljare födda efter 1982 hade fått avgöra valet. Tycker att det var väldigt bra skrivet här att ”Den vita mannens sista vrål är nu.” Låt oss hoppas på precis just det OCH på framtiden!

1 Hillary Clinton 2016 2 Ametist Azordegan instagram

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera
SENASTE FRÅN RESIDENCE