Annons

Kökskaos och moodboard.

Kitchenmoodboard /josefinhaag.residencemagazine.se

Tystnaden och inaktiviteten här beror på att det råder mer eller mindre kaos i vår lägenhet just nu, iallafall i köket.

För snart tre veckor sedan vaknade vi av att det droppade från taket i köket och möttes av ett vattenfyllt köksgolv. Vattnet visar sig komma från grannen som bygger vindslägenhet ovanför oss, (vilket i sig har varit en jobbig process med evigt bankande och byggande som dragit ut på tiden) vattnet som rann från vårt tak var på grund av slarv med ett väderskydd som inte var monterat på rätt sätt och en hel dag och natt av intensivt regnande som läckt in…  Efter ett utlåtande av en besiktningsman fick vi veta att allt var tvunget att rivas ut, kök, golv, tak och underliggande material. Det som följde sen var otaliga vändor med alla inblandade för att komma fram till av vem och hur köket skulle rivas och återställa på ett riktigt sätt, en väldigt tidskrävande och minst sagt uttröttande process med byggare, försäkringsbolag och granne. För att göra en lång historia kort, köket är i detta nu utrivet, golvet och taket är borta och avfuktare är änligen på plats men det återstår att se när allt är torrt och kan byggas ihop igen och eftersom att lägenheten är ett enda kaos just nu huserar vi istället i kappsäck hos min snälla mamma.

Köket skulle vi ju ändå byta ut och renovera även om planen var att göra det senare i vår men eftersom vi hamnade i det här läget finns det inte så mycket annat att göra än att fixa köket nu… Det vackra orginalgolvet med springor och patina kan vi säga hejdå till med en tår i ögat, det blir ett likadant, om än nytt, furu plankgolv som kommer läggas in.

Med en oplanerad renoveringen av köket kommer också alla beslut kring hur det ska se ut. Det är ju egentligen en väldigt rolig process men just i det här läget har det varit  lite mer en press att bolla jobb, rivningen och samtidigt komma fram till hur vi vill ha det. Självklart har jag redan tänkt massor på hur köket ska se ut men nu måste vi bestämma oss och det är ju det svåraste! Men, vi börjar närma oss en helhet och vi har mer eller mindre gjort alla val, om vi inte ändrar oss igen vill säga. Jag velar fortfarande mellan öppen hylla eller överskåp, eller både och. Vi har också en stam som ska byggas in och som vi måste förhålla oss till och trolla runt. Känslan jag hoppas komma åt är varm, inbjudande och enkel med en skön mix av olika material, hoppas kunna få till färgerna och stilen i moodbardet ovan. Återkommer såklart  med uppdatering på köksfronten framöver! Whis us luck…

 

Annons

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera
SENASTE FRÅN RESIDENCE