Annons

Kökshyllan.

Processed with VSCO with f2 preset

Vi har en vägg i köket mellan serveringsskåpet och fönstret, som matbordet står emot och som jag funderade ett tag på vad vi skulle göra med. Att bara ha tavlor där kändes trist och eftersom vi har bestämt att inte ha öppna hyllor på motsatt sida så kändes det som en ypperlig idé att ägna den lediga väggen till en lång ganska diskret hylla att samla allt ”finporslin” på som jag ju både älskar, samlar och gärna tittar på.

Den här typen av hylla som vilar på reglar gillar jag väldigt mycket även om den kanske egentligen inte är optimal för att ösa en massa keramik på, men jag är ganska envis om jag får för mig något även om det kanske inte alltid är den mest praktiska eller enkla lösningen. Väldigt tacksam i dessa lägen för att ha den bästa av fruar som står ut med mig igenom alla infall, idéer och långsamma beslutsprocesser, hon är verkligen min klippa alla dagar i veckan med ett tålamod som jag beundrar! Dessutom är hon den roligaste personen jag vet och att skratta tillsammans varje dag måste ju vara världens bästa relationstips, inte minst när man fixar, snickrar och renoverar ihop.

Hyllkonstruktionen i sig är väldigt enkel, hyllplanen vilar på reglar som i detta fall var 30x30mm, dessa förborras och skruvas sedan fast på väggen. Vi hade egentligen en värdelös vägg för att sätta upp egentligen vad som helst på, en som bara smular sönder när man borrar i den, men blev tipsade om trekantiga specialpluggar som var helt fantastiska och satt som berget i den dåliga väggen. Hyllplanet är en limfog av furu som är 250 mm bred. Även om konstruktionen är enkel i sig är det ju lite pill och mycket mätning och precision för att få den vinkelrät, vilket är lättare sagt en gjort i gamla lägenheter där inte en enda vägg är rak. Men, nu är den på plats och inmålad i väggfärgen som till slut blev Hardwick white från Farrow & Ball. Den skiftar mellan beige, varmgrått och grönt under dagen på ett väldigt fint sätt. Vi målade in serveringsskåpet, hyllan, dörren in till köket med bubbligt glas, fönster, lister, golvsocklar och element i samma färg. Nästa steg i köket är golvslipning av ett plankgolv som idag är vitmålat och ja, egentligen borde vi väl ha gjort det först av allt men jag kan nog inte påstå att jag är bäst på att göra saker i rätt ordning om man säger så utan det blir mer på känsla och humör…

We have a wall in our kitchen between a old serving cabinet and the window where we decided to put an a long, fairly discreet shelf to gather all my favorite china that I really love and don’t mind displaying. It’s a very simple construction and we choose to paint everything in the same color, and we finally decided on Hardwick White from Farrow and ball. Really happy with the result, next in the kitchen we are stripping the floors that today is painted white. 

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Kommentera
SENASTE FRÅN RESIDENCE